Theater van de Haven

Kick-off Theater van de Haven

Gepubliceerd op

Op 20 september is de kick-off van het project Theater van de Haven. Acht keer ontmoeten verschillende leefwerelden in Rotterdam elkaar. Idee├źn uitwisselen en begrip krijgen voor elkaar staan hierbij centraal. Jonge mannen die in Rotterdam-Zuid deelnemen aan de interventie van Stichting De Nieuwe Kans ontmoeten werkgevers uit de haven. Ook komen ze in contact met leeftijdgenoten van het mbo en het hbo. Iedereen die aan het project meedoet krijgen zo een beeld van hoe een leven in Rotterdam zich ook kan ontwikkelen. Op deze manier krijgen alle deelnemers meer begrip voor elkaar en worden kansen ontwikkeld. In de pilot zitten ook kunstzinnige workshops. De jongeren gaan hier aan de slag gaan met fotografie, beeldende kunst, theater of storytelling.

De pilot wordt op 8 november afgesloten met een eindpresentatie en netwerkbijeenkomst in het Maastheater. De jongeren presenteren daar hun kunstzinnige resultaten. Ook wordt de video die Nieuwe Kans van de ontmoetingen maakt vertoond. Partners, medewerkers, familie, vrienden, werkgevers en andere betrokkenen sluiten de pilot met elkaar af. Het is ook een mogelijkheid voor werkgevers om (nogmaals) in gesprek gaan met de jongeren. Ze kunnen allebei de ontwikkeling te ervaren die zij doorgemaakt hebben en vervolgafspraken te maken.

Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid

Wilt u meer weten over het project Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

STC Group
Jonneke de Jong (projectleider)
samensterk@stc-r.nl
010 44 86 000

Postbus 63140
3002 JC ROTTERDAM