Van de bank naar werk

Van de bank naar werk: Leer- en begeleidingstraject 30 jongeren op weg naar de haven

Gepubliceerd op

ROTTERDAM – Vandaag zijn op de Waalhaven dertig jongeren uit Rotterdam gestart met een leer- en begeleidingstraject. De jongeren wonen in Rotterdam-Zuid of Stadshavens en willen graag aan de slag in de haven of logistiek. Ze hebben echter allemaal nog een fikse achterstand tot de arbeidsmarkt. De komende drie maanden gaan ze in het trajectdit gat dichten. Dit traject is een initiatief van het programma Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid.

De dertig jongeren die vandaag gestart zijn, zijn tussen de 16 en 25 jaar. De meesten van hen hebben hun middelbare school niet afgemaakt en geen van hen heeft op dit moment een baan. Ze willen graag aan de slag, maar zij ervaren flinke barrières bij hun zoektocht naar een baan. Het traject dat vandaag begonnen is richt zich op het wegnemen van een aantal van deze barrières. Zo krijgen de jongeren de kans om bij STC B.V. certificaten te behalen die nodig zijn om in de haven of logistiek aan de slag te gaan. Denk daarbij aan heftruck-, VCA-, 1.3 IDMG- en BHV-certificaten. Onder begeleiding van een ervaren mentor van het STC gaan zij hun sociale vaardigheden verbeteren en wordt er wekelijks gesport. Ze bezoeken ook allerlei bedrijfsbezoeken. Tot slot oefenen zij in het voeren van sollicitatiegesprekken en het opstellen van een CV. Aan het eind van het drie maanden durende traject gaat onder andere bemiddelaar TOS–MHR de jongeren helpen bij het vinden van een baan in de (haven)logistiek.

Joey en Roy zijn twee van de jongeren die vandaag gestart zijn met het leer- en begeleidingstraject. Roy omdat hij graag wat wil maken van zijn leven en tijdens dit traject hoopt zoveel mogelijk certificaten te halen om door te kunnen stromen naar een beter betalende baan. Joey (23) doet mee omdat hij meer wil bereiken in zijn leven. Wat dat is? “Huisje, boompje, beestje en vooral een leuke baan”, aldus Joey.

Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid

Wilt u meer weten over het project Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

STC Group
Jonneke de Jong (projectleider)
samensterk@stc-r.nl
010 44 86 000

Postbus 63140
3002 JC ROTTERDAM