Entree tot de Haven

Gepubliceerd op

Een belangrijk onderdeel van de mbo-niveau 1-opleiding ‘Entree tot de Haven’ is de samenwerking met het bedrijfsleven. Nauwe betrokkenheid van bedrijven bij de opleiding stelt jongeren namelijk in staat om tijdens hun opleiding de praktijk- en werkervaring op te doen die ze nodig hebben om de arbeidsmarkt te betreden.

Daarnaast kunnen we de opleiding in samenspraak met bedrijven optimaal laten aansluiten op wat de arbeidsmarkt vraagt en bevordert samenwerking de ‘warme overdracht’ vanuit school naar de werkvloer.

Voor bedrijven kan een samenwerking met Entree tot de Haven bestaan uit het bieden van leerwerkplekken voor de entreestudenten. Of door ruimtes of materialen beschikbaar te stellen of gastlessen te geven. We hebben al een aantal inspirerende gesprekken gevoerd met (logistieke) bedrijven in en rond de haven en zullen dat de komende periode blijven doen.

Aan het begin van het nieuwe jaar organiseren we een startbijeenkomst voor bedrijven over ‘Entree tot de Haven’. Op deze bijeenkomst ontvangen de aanwezigen meer informatie over het project en vragen wij hen mee te denken over de ontwikkeling van de opleiding.

Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid

Wilt u meer weten over het project Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

STC Group
Jonneke de Jong (projectleider)
samensterk@stc-r.nl
010 44 86 000

Postbus 63140
3002 JC ROTTERDAM