Theater van de Haven, kick-off

Kick-off Theater van de Haven

Gepubliceerd op

Tijdens de kick-off van het project Theater van de Haven vertelde Archell Thompson, bekend van het boek De Naakte Antilliaan, zijn levensverhaal. De kwetsbaarheid die hij daarbij liet zien,
bleek de basis van een interessante eerste ontmoeting tussen de deelnemers aan het project en de aanwezige professionals van STC Group. ‘De wereld is wreed’,  vond een van de aanwezige jonge mannen. ‘We leven in een wereld waarin je moet slikken en doorslikken.’ Er werd gepraat over wensen en frustraties, verantwoordelijkheden en mogelijkheden. ‘Ik geloof niet in het systeem. Ze zien alleen wat je doet, niet wat je draagt’, was de ervaring van een andere jonge man.

In het project Theater van de Haven zijn acht ontmoetingen georganiseerd. Hele praktische ontmoetingen, waarbij jonge mannen die in Rotterdam-Zuid deelnemen aan het veranderproject van Stichting De Nieuwe Kans op bezoek gaan bij bedrijven in de haven, tot kunstzinnige workshops, waar de jongeren aan de slag gaan met fotografie, beeldende kunst, theater of storytelling. De jonge mannen ontmoeten werkgevers van bedrijven in de haven en leeftijdgenoten van het mbo en het hbo. Alle groepen krijgen zo een beeld van hoe een leven in Rotterdam zich ook kan ontwikkelen. Op deze manier krijgen alle betrokkenen meer begrip voor elkaar.

De pilot wordt op 8 november afgesloten met een eindpresentatie annex netwerkbijeenkomst in het Maastheater. De jongeren presenteren daar hun kunstzinnige resultaten en de video die Nieuwe Kans van de ontmoetingen maakt, wordt vertoond. Werkgevers, medewerkers, familie, vrienden en andere betrokkenen sluiten de pilot met elkaar af. Bovendien is het voor werkgevers een mogelijkheid om (nogmaals) in gesprek gaan met de jongeren, bijvoorbeeld over de ontwikkeling die zij beiden doorgemaakt hebben. Natuurlijk kunnen er ook vervolgafspraken gemaakt worden over werk.

Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid

Wilt u meer weten over het project Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

STC Group
Jonneke de Jong (projectleider)
samensterk@stc-r.nl
010 44 86 000

Postbus 63140
3002 JC ROTTERDAM