frits gronsveld

Terugblik Toekomstconferentie

Gepubliceerd op

Op 23 maart jl. organiseerde Samen Sterk een toekomstconferentie over logistieke en maritieme beroepen. Ruim honderd vertegenwoordigers van bedrijven, brancheverenigingen, onderwijs en overheid bogen zich over vragen als: ‘Hoe ziet een loopbaan eruit in 2030?’, ‘Welke competenties hebben medewerkers van de toekomst mogelijk?’ en ‘Wat betekent dit voor een vakinstelling als de STC-Group?’

Futuroloog Richard van Hooijdonk trapte de conferentie af. Hij gaf de bezoekers een doorkijkje naar de toekomst waar technologische ontwikkelingen een grote impact hebben op beroepen en carrières. Aansluitend gingen de deelnemers uiteen in groepen om toekomstbeelden te schetsen op basis van thema’s als groene of grijze energie, centralisatie of decentralisatie van regelgeving, kwalitatieve of kwantitatieve arbeidstekorten en productie. Aan de hand van de verschillende toekomstbeelden hebben de deelnemers groepsgewijs een aantal concrete adviezen aan STC geformuleerd. ‘Wat zouden wij als opleider moeten doen om in de toekomst onze afstudeerders zo goed mogelijk op te leiden?’ Klik hier voor de rode draad uit de verschillende adviezen aan STC.

Desk study

Voorafgaand aan de conferentie is er in de vorm van een desk study uitgebreid onderzoek gedaan naar trends en ontwikkelingen in het maritiem cluster en de logistieke en transportsector. De resultaten daarvan zijn verzameld in een handzaam boekje ‘Zicht op de Toekomst’. Dit kunt u via onderstaande button gratis downloaden.

Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid

Wilt u meer weten over het project Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

STC Group
Jonneke de Jong (projectleider)
samensterk@stc-r.nl
010 44 86 000

Postbus 63140
3002 JC ROTTERDAM