Projectpartners

Het consortium in Samen Sterk bestaat uit zes partijen: STC Group – (penvoerder), HISWA Vereniging, NMT, Maritiem Museum, Strukton Rail, Stichting De Nieuwe Kans

STC Group
STC Group is dé verticale onderwijs- en kenninstelling voor scheepvaart, transport en het havenindustrieel complex. De in mainport Rotterdam gevestigde organisatie is internationaal actief en heeft vestigingen in binnen- en buitenland. STC Group verzorgt aantrekkelijke en op de praktijk gerichte vmbo-, mbo-, hbo- en masteropleidingen. Daarnaast richt STC Group zich op het uitvoeren van toegepast onderzoek, het verzorgen van trainingen en het oplossen van consultancyvraagstukken.
Netherlands Maritime Technology
In binnen- en buitenland is Netherlands Maritime Technology (NMT) dé toegangspoort tot en belangenbehartiger voor de Nederlandse maritieme technologische sector. Onze 400+ leden, bestaande uit scheepswerven, maritieme toeleveranciers en dienstverleners vormen samen een hecht en succesvol netwerk.
Strukton Rail
Wij willen het spoorvervoer nog aantrekkelijker maken. Dat doen wij met grensverleggende oplossingen op het gebied van railinfrastructuur en rollend materieel. Uiteraard werken wij altijd veilig. Al bijna honderd jaar zijn wij betrokken met spoorbouw. Wij hebben in onze praktijk veel onderhoudsexpertise opgebouwd en technologische ontwikkelingen gerealiseerd. Met succes hebben wij bestaande en toekomstige moderne ‘best practises’ toegepast en gerealiseerd. Klanten in Europa en daarbuiten maken gebruik van onze expertise in combinatie met onze aanpak als fullserviceprovider van rail-, rolling stock en elektrische systemen.
Maritiem Museum
In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.
HISWA Vereniging
HISWA is bekend van de beurzen, maar de naam omvat veel meer. HISWA Vereniging is de brancheorganisatie achter dit merk. HISWA Vereniging is een non-profit organisatie en telt zo’n 900 leden. Zij vertegenwoordigen tweederde van de omzet en werkgelegenheid in de sector.
De Nieuwe Kans
De Nieuwe Kans is een organisatie voor dagbehandeling van jongeren vanaf 18 jaar, die actief willen werken aan de verbetering van hun situatie. Wij werken niet vrijblijvend, wel toegewijd en buiten de gebaande paden. Individuele coaches helpen de jongeren met het veranderen en verbeteren van hun leven. Dat doen uiteindelijk de jongeren zelf, ze komen zelf tot inzichten.

Nieuws

Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid

Wilt u meer weten over het project Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

STC Group
Jonneke de Jong (projectleider)
samensterk@stc-r.nl
010 44 86 000

Postbus 63140
3002 JC ROTTERDAM